



Vietnam-Australia Beef Cattle Symposium 13 to 15 November, Pan Pacific Hotel, Hanoi

Reimagining innovation and development of the Vietnam-Australian beef cattle sectors. Strengthening technical collaboration, trade, and investment.

Monday 13	th November 2023
18:30 - 21:00	Networking function
	Turtle Lake Brewing Company, 105 Quảng Khánh, Tây Hồ

Vietnam-Australia beef cattle symposium program

Tues	day 14 November 2023	
8:00- 8:15	Arrival and Registration	
8:15	Official welcome (5 min)	Dr. Nguyen Anh Phong , Deputy Director General, Institute of Policy and Strategy for Agriculture and Rural Development (IPSARD)
8:20	Opening remarks (10 min)	Mr. Phung Duc Tien, Deputy Minister, Ministry of Agriculture and Rural Development (MARD)
8:30	Opening remarks (10 min)	H.E. Andrew Goledzinowski, Australian Ambassador to Vietnam
8:40- 8:50	Official Photographs	
8:50- 10:10	Session 1. Current beef cattle industry, markets and trade situation, priorities, and outlook (80 min)	Chairs: Dr Pham Kim Dang, Deputy Director General, Department of Livestock Production (DLP) and Assoc. Prof. Dominic Smith, Griffith Asia Institute (GAI), Griffith University
8:50	Strategic priorities for growing Vietnam's beef cattle sector (10 min)	Dr Pham Kim Dang , Deputy Director General, Department of Livestock Production (DLP)
9:00	Navigating an uncertain future. Opportunities to strengthen collaboration and trade in the beef cattle sector (10 min)	Mr. Tony Harman , Counsellor (Agriculture), Australian Embassy, Hanoi
9:10	Sector panel session Recent drivers and trends in beef cattle markets and trade in the Asia region – outlook and implications (50 min)	Panel moderator: Assoc. Prof. Dominic Smith, GAI, Griffith University - Assoc. Prof. Hoang Kim Giao, President, Vietnam Ruminant Husbandry Association (VinaRUHA) - Mr. Tran Bao Son, General Director, Thaco Agri Company - Mr. Mark Harvey Sutton, CEO Australian Live Export Council (ALEC) - Mr. Wayne Collier, CEO LiveCorp - Mr. Spencer Whitaker, SEA Market Manager, Meat and Livestock Australia (MLA)









		- Representative, Laos, Department
		of Livestock and Fisheries (DLF) of Laos PDR
10:00	Launch of Vietnam's National Animal Welfare Standards (10 min)	Representatives from Department of Animal Health (DAH) and MLA
10:10- 10:30	Morning tea and photograph (20 min)	
10:30-	Session 2. Meeting net zero emission targets	Chairs: Assoc. Prof. Le Thi Thanh
12:00	in the beef cattle sector (90 min)	Huyen, Head of Department of Livestock System and Environment Research, National Institute of Animal Science (NIAS) and Assoc. Prof. Dominic Smith, GAI, Griffith University
10:30	Brief overview of session – importance, context, and purpose (5 min)	Assoc. Prof. Dominic Smith, GAI, Griffith University
10:35	Net zero emission targets, accounting and activities in the beef and livestock sector in Vietnam (15 min)	Assoc. Prof. Le Thi Thanh Huyen, Head of Department of Livestock System and Environment Research, (NIAS)
10:50	Carbon Neutral by 2030 – a road map for the Australian red meat sector (15 min) (remote)	Dr. Margaret Jewel , Program Manager, Environmental Sustainability, MLA
11:05	Meeting the climate challenge. Innovations to reduce emissions and achieve net zero in the Australia-Vietnam beef sector (15 min) (remote)	Prof. Ben Hayes , Research Director, Zero-Net Emissions CRC, Queensland Alliance for Agriculture and Food Innovation (QAAFI)
11:20	Funding net zero and nature positive. Opportunities for financing in the beef cattle (15 min)	Mr. Guy Williams, Executive Director, Pollination Group
11:35	Questions and comments (25 min)	Assoc. Prof. Le Thi Thanh Huyen, Head of Department of Livestock System and Environment Research, (NIAS)
12:00- 13:00	Lunch (60 min)	
13:00- 15:00	Session 3. Profitable forage and fattening systems (120 min)	Chair: Dr. Pham Kim Dang, Deputy Director General, DLP
13:00	Session overview, context, and importance. (5 min)	Dr. Rodd Dyer, FocusGroupGo Asia Pacific
13:05	Commercial cattle feeding challenges and innovations in Vietnam (20 min)	Mr. Hoang Van Hoang, Director, HTL Company Limited
13:25	Insights from 30 years of cattle feeding and feedlot management in Indonesia (20 min) (remote)	Mr. Greg Pankhurst, Feedlot consultant, Queensland Livestock Exporters Association, Frontier International PTY Limited
13:45	Industry panel – Managing challenges in the commercial fattening and feedlot sector in Vietnam (55 min)	 Panel moderators: Dr Pham Kim Dang, Deputy Director General, DLP and Dr. Rodd Dyer, FocusGroupGo Asia Pacific - Mr. Vuong Huu Dung, Deputy Director, Phu Lam Corporation - Mr. Tran Van Thang, Director, Thang Loi Development and Trade









- Ms. Pham Thi Phuong, Vu Yen Breeding Import and Export Company Limited 14:40 Questions and discussion (20 min) Dr. Pham Kim Dang, Deputy Director General, DLP and Dr. Rodd Dyer, FocusGroupGo Asia Pacific 15:00- 15:20 Afternoon tea (20 min) Dr. Pham Kim Dang, Deputy Director General, DLP and Dr. Rodd Dyer, FocusGroupGo Asia Pacific 15:20- 15:20 Session 4. Profitable forage and fattening systems 2 (100 min) Dr. Pham Kim Dang, Deputy Director General, DLP 15:20 Profitable feeding strategies for low-input cattle fattening (20 min) Dr. Pham Kim Dang, Deputy Director General, DLP 15:20 Profitable forage production and preservation for beef cattle fattening systems in Vietnam (15 min) Prof. Le Thi Thanh Huyen, Head of Department of Livestock Systems and Environment Research, (NIAS) and Dr. Melanie Blanchard, CIRAD 15:55 Utilization of agricultural byproducts as feed for cattle (15 min) Dr. Nguyen Thi Vinh, Vice Dean, Faculty of Animal Science, Department of Animal Husbandry, VNUA. 16:10 Feeding strategies for maximizing growth and performance of cattle for live-export markets (10 min) Dr. Steve Petty, Clean Agriculture, and International Tourism, TH Group min) 16:20 Feeding for profitability – live-export and feedlot markets in central Queensland (10 min) Mr. Ryan Olive, Raglan Live-export yards and feedlot, Private sector 16:30 Questions and discussion (30 min) Dr. Pham Kim Dang, Deputy <th></th> <th></th> <th></th>			
Company Limited - Mr. Nguyen Viet Dung, Import Officer, Hoa Phat Agriculture Development Joint Stock Company14:40Questions and discussion (20 min)Dr. Pham Kim Dang, Deputy Director General, DLP and Dr. Rodd Dyer, FocusGroupGo Asia Pacific15:00- 15:20Afternoon tea (20 min)Dr. Pham Kim Dang, Deputy Director General, DLP and Dr. Rodd Dyer, FocusGroupGo Asia Pacific15:20- 15:20Session 4. Profitable forage and fattening systems 2 (100 min)Dr. Pham Kim Dang, Deputy Director General, DLP15:20Profitable forage and fattening systems 2 (100 min)Prof. Dennis Poppi, University of Queensland and Dr. Dinh Van Tuyen, De Heus Company Limited15:20Recent innovations in forage production and preservation for beef cattle fattening systems in Vietnam (15 min)Prof. Dennis Poppi, University of Queensland and Dr. Dinh Van Tuyen, De Heus Company Limited15:55Utilization of agricultural byproducts as feed for cattle (15 min)Dr. Nguyen Thi Vinh, Vice Dean, Faculty of Animal Science, Department of Animal Husbandry, VNUA.16:10- min)Mini-panel session – insights from cattle producers and exportersModerator: Dr. Rodd Dyer, FocusGroupGo Asia Pacific16:10Feeding strategies for maximizing growth and performance of cattle for live-export markets (10 min)Dr. Steve Petty, Clean Agriculture, and International Tourism, TH Group16:20Feeding for profitability – live-export and feedlot markets in central Queensland (10 min)Mr. Ryan Olive, Raglan Live-export yards and feedlot, Private sector			
- Mr. Nguyen Viet Dung, Import Officer, Hoa Phat Agriculture Development Joint Stock Company14:40Questions and discussion (20 min)Dr. Pham Kim Dang, Deputy Director General, DLP and Dr. Rodd Dyer, FocusGroupGo Asia Pacific15:00- 15:20Afternoon tea (20 min)Dr. Pham Kim Dang, Deputy Director General, DLP15:20- 15:20Session 4. Profitable forage and fattening systems 2 (100 min)Dr. Pham Kim Dang, Deputy Director General, DLP15:20Session 4. Profitable forage and fattening systems 2 (100 min)Dr. Pham Kim Dang, Deputy Director General, DLP15:20Profitable feeding strategies for low-input cattle fattening (20 min)Prof. Dennis Poppi, University of Queensland and Dr. Dinh Van Tuyen, De Heus Company Limited15:40Recent innovations in forage production and preservation for beef cattle fattening systems in Vietnam (15 min)Assoc. Prof. Le Thi Thanh Huyen, Head of Department of Livestock Systems and Environment Research, (NIAS) and Dr. Melanie Blanchard, CIRAD15:55Utilization of agricultural byproducts as feed for cattle (15 min)Dr. Nguyen Thi Vinh, Vice Dean, Faculty of Animal Science, Department of Animal Husbandry, VNUA.16:10Feeding strategies for maximizing growth and performance of cattle for live-export markets (10 min)Dr. Steve Petty, Clean Agriculture, and International Tourism, TH Group16:20Feeding for profitability – live-export and feedlot markets in central Queensland (10 min)Mr. Ryan Olive, Raglan Live-export yards and feedlot, Private sector			
14:40Officer, Hoa Phat Agriculture Development Joint Stock Company14:40Questions and discussion (20 min)Dr. Pham Kim Dang, Deputy Director General, DLP and Dr. Rodd Dyer, FocusGroupGo Asia Pacific15:00- 15:20Afternoon tea (20 min)Dr. Pham Kim Dang, Deputy Director General, DLP and Dr. Rodd Dyer, FocusGroupGo Asia Pacific15:20- 15:20Session 4. Profitable forage and fattening systems 2 (100 min)Dr. Pham Kim Dang, Deputy Director General, DLP15:20Profitable feeding strategies for low-input cattle fattening (20 min)Prof. Dennis Poppi, University of Queensland and Dr. Dinh Van Tuyen, De Heus Company Limited15:40Recent innovations in forage production and preservation for beef cattle fattening systems in Vietnam (15 min)Assoc. Prof. Le Thi Thanh Huyen, Head of Department of Livestock Systems and Environment Research, (NIAS) and Dr. Melanie Blanchard, CIRAD15:55Utilization of agricultural byproducts as feed for cattle (15 min)Dr. Nguyen Thi Vinh, Vice Dean, Faculty of Animal Science, Department of Animal Husbandry, VNUA.16:10- min)Feeding strategies for maximizing growth and performance of cattle for live-export markets (10 min)Dr. Steve Petty, Clean Agriculture, and International Tourism, TH Group16:20Feeding for profitability – live-export and feedlot markets in central Queensland (10 min)Mr. Ryan Olive, Raglan Live-export yards and feedlot, Private sector			
14:40Development Joint Stock Company14:40Questions and discussion (20 min)Dr. Pham Kim Dang, Deputy Director General, DLP and Dr. Rodd Dyer, FocusGroupGo Asia Pacific15:00- 15:20Afternoon tea (20 min)Dr. Pham Kim Dang, Deputy Director General, DLP15:20- 15:20Session 4. Profitable forage and fattening systems 2 (100 min)Dr. Pham Kim Dang, Deputy Director General, DLP15:20- 15:20Profitable feeding strategies for low-input cattle fattening (20 min)Dr. Opennis Poppi, University of Queensland and Dr. Dinh Van Tuyen, De Heus Company Limited15:40Recent innovations in forage production and preservation for beef cattle fattening systems in Vietnam (15 min)Assoc. Prof. Le Thi Thanh Huyen, Head of Department of Livestock Systems and Environment Research, (NIAS) and Dr. Melanie Blanchard, CIRAD15:55Utilization of agricultural byproducts as feed for cattle (15 min)Dr. Nguyen Thi Vinh, Vice Dean, Faculty of Animal Science, Department of Animal Husbandry, VNUA.16:10- fici10Feeding strategies for maximizing growth and performance of cattle for live-export markets (10 min)Dr. Steve Petty, Clean Agriculture, and International Tourism, TH Group16:20Feeding for profitability – live-export and feedlot markets in central Queensland (10 min)Mr. Ryan Olive, Raglan Live-export yards and feedlot, Private sector			
14:40 Questions and discussion (20 min) Dr. Pham Kim Dang, Deputy Director General, DLP and Dr. Rodd Dyer, FocusGroupGo Asia Pacific 15:00- 15:20- 17:00 Afternoon tea (20 min) Dr. Pham Kim Dang, Deputy Director General, DLP 15:20- 17:00 Session 4. Profitable forage and fattening systems 2 (100 min) Dr. Pham Kim Dang, Deputy Director General, DLP 15:20 Profitable feeding strategies for low-input cattle fattening (20 min) Prof. Dennis Poppi, University of Queensland and Dr. Dinh Van Tuyen, De Heus Company Limited 15:40 Recent innovations in forage production and preservation for beef cattle fattening systems in Vietnam (15 min) Assoc. Prof. Le Thi Thanh Huyen, Head of Department of Livestock Systems and Environment Research, (NIAS) and Dr. Melanie Blanchard, CIRAD 15:55 Utilization of agricultural byproducts as feed for cattle (15 min) Dr. Nguyen Thi Vinh, Vice Dean, Faculty of Animal Science, Department of Animal Husbandry, VNUA. 16:10- 16:10 Feeding strategies for maximizing growth and performance of cattle for live-export markets (10 min) Moderator: Dr. Rodd Dyer, FocusGroupGo Asia Pacific 16:20 Feeding for profitability – live-export and feedlot markets in central Queensland (10 min) Mr. Ryan Olive, Raglan Live-export yards and feedlot, Private sector			
Director General, DLP and Dr. Rodd Dyer, FocusGroupGo Asia Pacific15:20- 15:20-Afternoon tea (20 min)15:20- 15:20-Session 4. Profitable forage and fattening systems 2 (100 min)Dr. Pham Kim Dang, Deputy Director General, DLP15:20- 15:20-Profitable feeding strategies for low-input cattle fattening (20 min)Dr. Pham Kim Dang, Deputy Director General, DLP15:40Recent innovations in forage production and preservation for beef cattle fattening systems in Vietnam (15 min)Prof. Dennis Poppi, University of Queensland and Dr. Dinh Van Tuyen, De Heus Company Limited15:55Utilization of agricultural byproducts as feed for cattle (15 min)Dr. Nguyen Thi Vinh, Vice Dean, Faculty of Animal Science, Department of Animal Husbandry, VNUA.16:10- 16:10- min)Mini-panel session – insights from cattle producers and exportersModerator: Dr. Rodd Dyer, FocusGroupGo Asia Pacific16:20Feeding strategies for maximizing growth and performance of cattle for live-export markets (10 min)Mr. Ryan Olive, Raglan Live-export yards and feedlot, Private sector			
Image: systems 2 (100 min)Dyer, FocusGroupGo Asia Pacific15:20- 15:20- 15:20- 15:20- 15:20- 15:20- 15:20- 15:20- 15:20- 15:20- 15:20- 15:20Session 4. Profitable forage and fattening systems 2 (100 min)Dr. Pham Kim Dang, Deputy 	14:40	Questions and discussion (20 min)	
15:00- 15:20Afternoon tea (20 min)Dr. Pham Kim Dang, Deputy Director General, DLP15:20- 17:00Session 4. Profitable forage and fattening systems 2 (100 min)Dr. Pham Kim Dang, Deputy Director General, DLP15:20Profitable feeding strategies for low-input cattle fattening (20 min)Prof. Dennis Poppi, University of Queensland and Dr. Dinh Van Tuyen, De Heus Company Limited15:40Recent innovations in forage production and preservation for beef cattle fattening systems in Vietnam (15 min)Recent innovations in forage production and preservation for beef cattle fattening systems in Vietnam (15 min)Assoc. Prof. Le Thi Thanh Huyen, Head of Department of Livestock Systems and Environment Research, (NIAS) and Dr. Melanie Blanchard, CIRAD15:55Utilization of agricultural byproducts as feed for cattle (15 min)Dr. Nguyen Thi Vinh, Vice Dean, Faculty of Animal Science, Department of Animal Husbandry, VNUA.16:10- 17:00Mini-panel session – insights from cattle producers and exportersModerator: Dr. Rodd Dyer, FocusGroupGo Asia Pacific16:10Feeding strategies for maximizing growth and performance of cattle for live-export markets (10 min)Dr. Steve Petty, Clean Agriculture, and International Tourism, TH Group16:20Feeding for profitability – live-export and feedlot markets in central Queensland (10 min)Mr. Ryan Olive, Raglan Live-export yards and feedlot, Private sector			
15:20Session 4. Profitable forage and fattening systems 2 (100 min)Dr. Pham Kim Dang, Deputy Director General, DLP15:20Profitable feeding strategies for low-input cattle fattening (20 min)Prof. Dennis Poppi, University of Queensland and Dr. Dinh Van Tuyen, De Heus Company Limited15:40Recent innovations in forage production and preservation for beef cattle fattening systems in Vietnam (15 min)Assoc. Prof. Le Thi Thanh Huyen, Head of Department of Livestock Systems and Environment Research, (NIAS) and Dr. Melanie Blanchard, CIRAD15:55Utilization of agricultural byproducts as feed for cattle (15 min)Dr. Nguyen Thi Vinh, Vice Dean, Faculty of Animal Science, Department of Animal Husbandry, VNUA.16:10- 16:10Mini-panel session – insights from cattle producers and exportersModerator: Dr. Rodd Dyer, FocusGroupGo Asia Pacific16:10Feeding strategies for maximizing growth and performance of cattle for live-export markets (10 min)Dr. Steve Petty, Clean Agriculture, and International Tourism, TH Group16:20Feeding for profitability – live-export and feedlot markets in central Queensland (10 min)Mr. Ryan Olive, Raglan Live-export yards and feedlot, Private sector			Dyer , FocusGroupGo Asia Pacific
17:00systems 2 (100 min)Director General, DLP15:20Profitable feeding strategies for low-input cattle fattening (20 min)Prof. Dennis Poppi, University of Queensland and Dr. Dinh Van Tuyen, De Heus Company Limited15:40Recent innovations in forage production and preservation for beef cattle fattening systems in Vietnam (15 min)Assoc. Prof. Le Thi Thanh Huyen, Head of Department of Livestock Systems and Environment Research, (NIAS) and Dr. Melanie Blanchard, CIRAD15:55Utilization of agricultural byproducts as feed for cattle (15 min)Dr. Nguyen Thi Vinh, Vice Dean, Faculty of Animal Science, Department of Animal Husbandry, VNUA.16:10- 17:00Mini-panel session – insights from cattle producers and exportersModerator: Dr. Rodd Dyer, FocusGroupGo Asia Pacific16:10Feeding strategies for maximizing growth and performance of cattle for live-export and feedlot min)Dr. Steve Petty, Clean Agriculture, and International Tourism, TH Group16:20Feeding for profitability – live-export and feedlot markets in central Queensland (10 min)Mr. Ryan Olive, Raglan Live-export yards and feedlot, Private sector	15:20	Afternoon tea (20 min)	
15:20Profitable feeding strategies for low-input cattle fattening (20 min)Prof. Dennis Poppi, University of Queensland and Dr. Dinh Van Tuyen, De Heus Company Limited15:40Recent innovations in forage production and preservation for beef cattle fattening systems in Vietnam (15 min)Assoc. Prof. Le Thi Thanh Huyen, Head of Department of Livestock Systems and Environment Research, (NIAS) and Dr. Melanie Blanchard, CIRAD15:55Utilization of agricultural byproducts as feed for cattle (15 min)Dr. Nguyen Thi Vinh, Vice Dean, Faculty of Animal Science, Department of Animal Husbandry, VNUA.16:10- 17:00Mini-panel session – insights from cattle producers and exportersModerator: Dr. Rodd Dyer, FocusGroupGo Asia Pacific16:10Feeding strategies for maximizing growth and performance of cattle for live-export markets (10 min)Dr. Steve Petty, Clean Agriculture, and International Tourism, TH Group16:20Feeding for profitability – live-export and feedlot markets in central Queensland (10 min)Mr. Ryan Olive, Raglan Live-export yards and feedlot, Private sector	15:20-	Session 4. Profitable forage and fattening	Dr. Pham Kim Dang, Deputy
fattening (20 min)Queensland and Dr. Dinh Van Tuyen, De Heus Company Limited15:40Recent innovations in forage production and preservation for beef cattle fattening systems in Vietnam (15 min)Assoc. Prof. Le Thi Thanh Huyen, Head of Department of Livestock Systems and Environment Research, (NIAS) and Dr. Melanie Blanchard, CIRAD15:55Utilization of agricultural byproducts as feed for cattle (15 min)Dr. Nguyen Thi Vinh, Vice Dean, Faculty of Animal Science, Department of Animal Husbandry, VNUA.16:10- 17:00Mini-panel session – insights from cattle producers and exportersModerator: Dr. Rodd Dyer, FocusGroupGo Asia Pacific16:10Feeding strategies for maximizing growth and performance of cattle for live-export markets (10 min)Dr. Steve Petty, Clean Agriculture, and International Tourism, TH Group16:20Feeding for profitability – live-export and feedlot markets in central Queensland (10 min)Mr. Ryan Olive, Raglan Live-export yards and feedlot, Private sector	17:00	systems 2 (100 min)	Director General, DLP
Tuyen, De Heus Company Limited15:40Recent innovations in forage production and preservation for beef cattle fattening systems in Vietnam (15 min)Assoc. Prof. Le Thi Thanh Huyen, Head of Department of Livestock Systems and Environment Research, (NIAS) and Dr. Melanie Blanchard, CIRAD15:55Utilization of agricultural byproducts as feed for cattle (15 min)Dr. Nguyen Thi Vinh, Vice Dean, Faculty of Animal Science, Department of Animal Husbandry, VNUA.16:10- 17:00Mini-panel session – insights from cattle producers and exportersModerator: Dr. Rodd Dyer, FocusGroupGo Asia Pacific16:10Feeding strategies for maximizing growth and performance of cattle for live-export markets (10 min)Dr. Steve Petty, Clean Agriculture, and International Tourism, TH Group16:20Feeding for profitability – live-export and feedlot markets in central Queensland (10 min)Mr. Ryan Olive, Raglan Live-export yards and feedlot, Private sector	15:20	Profitable feeding strategies for low-input cattle	Prof. Dennis Poppi, University of
 15:40 Recent innovations in forage production and preservation for beef cattle fattening systems in Vietnam (15 min) 15:55 Vitilization of agricultural byproducts as feed for cattle (15 min) 15:55 Utilization of agricultural byproducts as feed for cattle (15 min) 16:10 Mini-panel session – insights from cattle producers and exporters 16:10 Feeding strategies for maximizing growth and performance of cattle for live-export markets (10 min) 16:20 Feeding for profitability – live-export and feedlot markets in central Queensland (10 min) Assoc. Prof. Le Thi Thanh Huyen, Head of Department of Livestock Systems and Environment Research, (NIAS) and Dr. Melanie Blanchard, CIRAD Dr. Nguyen Thi Vinh, Vice Dean, Faculty of Animal Science, Department of Animal Husbandry, VNUA. Moderator: Dr. Rodd Dyer, FocusGroupGo Asia Pacific Mr. Ryan Olive, Raglan Live-export yards and feedlot, Private sector 		fattening (20 min)	Queensland and Dr. Dinh Van
preservation for beef cattle fattening systems in Vietnam (15 min)Head of Department of Livestock Systems and Environment Research, (NIAS) and Dr. Melanie Blanchard, CIRAD15:55Utilization of agricultural byproducts as feed for cattle (15 min)Dr. Nguyen Thi Vinh, Vice Dean, Faculty of Animal Science, Department of Animal Husbandry, VNUA.16:10- 17:00Mini-panel session – insights from cattle producers and exportersModerator: Dr. Rodd Dyer, FocusGroupGo Asia Pacific16:10Feeding strategies for maximizing growth and performance of cattle for live-export markets (10 min)Dr. Steve Petty, Clean Agriculture, and International Tourism, TH Group16:20Feeding for profitability – live-export and feedlot markets in central Queensland (10 min)Mr. Ryan Olive, Raglan Live-export yards and feedlot, Private sector			Tuyen, De Heus Company Limited
preservation for beef cattle fattening systems in Vietnam (15 min)Head of Department of Livestock Systems and Environment Research, (NIAS) and Dr. Melanie Blanchard, CIRAD15:55Utilization of agricultural byproducts as feed for cattle (15 min)Dr. Nguyen Thi Vinh, Vice Dean, Faculty of Animal Science, Department of Animal Husbandry, VNUA.16:10- 17:00Mini-panel session – insights from cattle producers and exportersModerator: Dr. Rodd Dyer, FocusGroupGo Asia Pacific16:10Feeding strategies for maximizing growth and performance of cattle for live-export markets (10 min)Dr. Steve Petty, Clean Agriculture, and International Tourism, TH Group16:20Feeding for profitability – live-export and feedlot markets in central Queensland (10 min)Mr. Ryan Olive, Raglan Live-export yards and feedlot, Private sector	15:40	Recent innovations in forage production and	Assoc. Prof. Le Thi Thanh Huyen,
Vietnam (15 min)Systems and Environment Research, (NIAS) and Dr. Melanie Blanchard, CIRAD15:55Utilization of agricultural byproducts as feed for cattle (15 min)Dr. Nguyen Thi Vinh, Vice Dean, Faculty of Animal Science, Department of Animal Husbandry, VNUA.16:10- 17:00Mini-panel session – insights from cattle producers and exportersModerator: Dr. Rodd Dyer, FocusGroupGo Asia Pacific16:10Feeding strategies for maximizing growth and performance of cattle for live-export markets (10 min)Dr. Steve Petty, Clean Agriculture, and International Tourism, TH Group16:20Feeding for profitability – live-export and feedlot markets in central Queensland (10 min)Mr. Ryan Olive, Raglan Live-export yards and feedlot, Private sector			
Research, (NIAS) and Dr. Melanie Blanchard, CIRAD15:55Utilization of agricultural byproducts as feed for cattle (15 min)Dr. Nguyen Thi Vinh, Vice Dean, Faculty of Animal Science, Department of Animal Husbandry, VNUA.16:10- 17:00Mini-panel session – insights from cattle producers and exportersModerator: Dr. Rodd Dyer, FocusGroupGo Asia Pacific16:10Feeding strategies for maximizing growth and performance of cattle for live-export markets (10 min)Dr. Steve Petty, Clean Agriculture, and International Tourism, TH Group16:20Feeding for profitability – live-export and feedlot markets in central Queensland (10 min)Mr. Ryan Olive, Raglan Live-export yards and feedlot, Private sector			
Blanchard, CIRAD15:55Utilization of agricultural byproducts as feed for cattle (15 min)Dr. Nguyen Thi Vinh, Vice Dean, Faculty of Animal Science, Department of Animal Husbandry, VNUA.16:10- 17:00Mini-panel session – insights from cattle producers and exportersModerator: Dr. Rodd Dyer, FocusGroupGo Asia Pacific16:10Feeding strategies for maximizing growth and performance of cattle for live-export markets (10 min)Dr. Steve Petty, Clean Agriculture, and International Tourism, TH Group16:20Feeding for profitability – live-export and feedlot markets in central Queensland (10 min)Mr. Ryan Olive, Raglan Live-export yards and feedlot, Private sector			
15:55Utilization of agricultural byproducts as feed for cattle (15 min)Dr. Nguyen Thi Vinh, Vice Dean, Faculty of Animal Science, Department of Animal Husbandry, VNUA.16:10- 17:00Mini-panel session – insights from cattle producers and exportersModerator: Dr. Rodd Dyer, FocusGroupGo Asia Pacific16:10Feeding strategies for maximizing growth and performance of cattle for live-export markets (10 min)Dr. Steve Petty, Clean Agriculture, and International Tourism, TH Group16:20Feeding for profitability – live-export and feedlot markets in central Queensland (10 min)Mr. Ryan Olive, Raglan Live-export yards and feedlot, Private sector			
cattle (15 min)Faculty of Animal Science, Department of Animal Husbandry, VNUA.16:10- 17:00Mini-panel session – insights from cattle producers and exportersModerator: Dr. Rodd Dyer, FocusGroupGo Asia Pacific16:10Feeding strategies for maximizing growth and performance of cattle for live-export markets (10 min)Dr. Steve Petty, Clean Agriculture, and International Tourism, TH Group16:20Feeding for profitability – live-export and feedlot markets in central Queensland (10 min)Mr. Ryan Olive, Raglan Live-export yards and feedlot, Private sector	15:55	Utilization of agricultural byproducts as feed for	Dr. Nguyen Thi Vinh, Vice Dean,
16:10- 17:00 Mini-panel session – insights from cattle producers and exporters Moderator: Dr. Rodd Dyer, FocusGroupGo Asia Pacific 16:10 Feeding strategies for maximizing growth and performance of cattle for live-export markets (10 min) Dr. Steve Petty, Clean Agriculture, and International Tourism, TH Group 16:20 Feeding for profitability – live-export and feedlot markets in central Queensland (10 min) Mr. Ryan Olive, Raglan Live-export yards and feedlot, Private sector		cattle (15 min)	Faculty of Animal Science,
16:10- 17:00Mini-panel session – insights from cattle producers and exportersModerator: Dr. Rodd Dyer, FocusGroupGo Asia Pacific16:10Feeding strategies for maximizing growth and performance of cattle for live-export markets (10 min)Dr. Steve Petty, Clean Agriculture, and International Tourism, TH Group16:20Feeding for profitability – live-export and feedlot markets in central Queensland (10 min)Mr. Ryan Olive, Raglan Live-export yards and feedlot, Private sector			Department of Animal Husbandry,
17:00 producers and exporters FocusGroupGo Asia Pacific 16:10 Feeding strategies for maximizing growth and performance of cattle for live-export markets (10 min) Dr. Steve Petty, Clean Agriculture, and International Tourism, TH Group 16:20 Feeding for profitability – live-export and feedlot markets in central Queensland (10 min) Mr. Ryan Olive, Raglan Live-export yards and feedlot, Private sector			VNUA.
 16:10 Feeding strategies for maximizing growth and performance of cattle for live-export markets (10 min) 16:20 Feeding for profitability – live-export and feedlot markets in central Queensland (10 min) Dr. Steve Petty, Clean Agriculture, and International Tourism, TH Group Mr. Ryan Olive, Raglan Live-export yards and feedlot, Private sector 	16:10-	Mini-panel session – insights from cattle	Moderator: Dr. Rodd Dyer,
performance of cattle for live-export markets (10 min) and International Tourism, TH Group 16:20 Feeding for profitability – live-export and feedlot markets in central Queensland (10 min) Mr. Ryan Olive, Raglan Live-export yards and feedlot, Private sector	17:00	producers and exporters	FocusGroupGo Asia Pacific
min)Mr. Ryan Olive, Raglan Live-export16:20Feeding for profitability – live-export and feedlot markets in central Queensland (10 min)Mr. Ryan Olive, Raglan Live-export yards and feedlot, Private sector	16:10	Feeding strategies for maximizing growth and	Dr. Steve Petty, Clean Agriculture,
16:20 Feeding for profitability – live-export and feedlot markets in central Queensland (10 min) Mr. Ryan Olive, Raglan Live-export yards and feedlot, Private sector		performance of cattle for live-export markets (10	and International Tourism, TH Group
markets in central Queensland (10 min) yards and feedlot, Private sector		min)	•
markets in central Queensland (10 min) yards and feedlot, Private sector	16:20	Feeding for profitability – live-export and feedlot	Mr. Ryan Olive, Raglan Live-export
	16:30		
Director General, DLP and Dr. Rodd		· · · · ·	
Dyer, FocusGroupGo Asia Pacific			
17:00 Close	17:00	Close	
18:00 Bus depart Pan Pacific for Los Fuegos Argentine	18:00	Bus depart Pan Pacific for Los Fuegos Argentine	
Steakhouse			
18:30- Symposium dinner – Los Fuegos Argentine	18:30-	Symposium dinner – Los Fuegos Argentine	
21:00 Steakhouse @ 35A, Alley 12 Đ. Đặng Thai Mai,	21:00	Steakhouse @ 35A, Alley 12 Đ. Đặng Thai Mai,	
Tây Hồ		Tây Hồ	
Tây Hồ		Tây Hồ	

Wedn	esday 15 November 2023	
8:00- 8:15	Arrival and Registration	
8:15- 10:10	Session 5. Improving breeding and genetics in Vietnam (115 min)	Chair: Dr. Pham Doan Lan, Deputy Director General, NIAS and Dr. Rodd Dyer, FocusGroupGo Asia Pacific
8:15	Session overview, context, and importance. (5 min)	Dr. Rodd Dyer , FocusGroupGo Asia Pacific
8:20	National cattle breeding and genetic improvement strategies and opportunities in Vietnam. (15 min)	Mrs. Pham Kim Dung, Head of Department of Animal Breeding and Genetics, DLP
8:35	Advancing Meat-Oriented Beef Breeding Formulas and Some Recommendations for the Future of Beef Cattle Development in Vietnam (15 min).	Dr. Phung The Hai, Deputy Director, Vietnam Ruminant Breeding Center (Vinalica)









8:50	Applications of genetic and breeding technologies	Prof. Wayne Pitchford, School of
0.50	and lessons from Australia. (20 min)	Animal and Veterinary Science, University of Adeliade
9:10	How can genomic tools support breeding and genetic improvement in Vietnam? (20 min) (Remote)	Prof. Ben Hayes, Centre Director, Animal Science, Queensland Alliance for Agriculture and Food Innovation
9:30	Questions and discussion (40 min)	Chair: Dr. Pham Doan Lan, Deputy Director General, NIAS and Dr. Rodd Dyer, FocusGroupGo Asia Pacific
10:10- 10:30	Morning tea (20 min)	
10:30- 12:15	Session 6. Applied approaches to breeding and genetic improvement (105 min)	Chair: Dr. Pham Doan Lan, Deputy Director General, NIAS and Dr. Rodd Dyer, FocusGroupGo Asia Pacific
10:30	Evaluating genotypes for beef cattle productivity and market specifications. A case study from northern Australia (15 min)	Mr. Tim Schatz , Head of Livestock, Northern Territory Department of Industry, Tourism and Trade
10:45	Importing productive breeding cows. A strategy for genetic improvement in Vietnam? (15 min)	Mr. Neil McDonald, Beef cattle consultant
11:00	Maximising genetic gain by improving reproductive performance of productive breeders (15 min)	Dr Kieren McCosker , Senior Research Fellow, Queensland Alliance for Agriculture and Food Innovation, Queensland University
11:15	Industry and expert panel – new technologies and approaches for breeding and genetic improvement in Vietnam. (40 min)	Chair: Dr. Pham Doan Lan, Deputy Director General, NIAS and Dr. Rodd Dyer, FocusGroupGo Asia Pacific
		 Assoc. Prof. Le Thi Thuy, Chief of International Cooperation Department, VinaRUHA. Dr. Ngo Dinh Tan, Director, Ba Vi Cattle and Forage Research Centre, NIAS Mr. Do Van Huong, Director,
		Breeding and Genetics, Thaco Agri - Mr. Tran Van Luyen, Chairman, Quang Ninh Livestock Breeding Company - Ms. To Tue Lang, Director, Asia Pacific Dairy Company
11:55	Questions and discussion (20 min)	Chair: Dr. Pham Doan Lan, Deputy Director General, NIAS and Dr. Rodd Dyer, FocusGroupGo Asia Pacific
12:15- 13:15	Lunch (60 min)	
13:15- 15:10	Session 7. Modernizing processing, value adding and integrity systems (115 min)	Chair: Representative from National Agro-Forestry-Fisheries Quality Assurance Department (NAFIQPM)
13:15	Session overview, context, and importance (5 min)	Mr. Spencer Whitaker, Market Development Manager, MLA
13:20	Strategies, priorities, and opportunities for modernizing beef processing, food safety and value adding (15 min)	Representative from NAFIQPM









13:35 Improving meat quality and adding value in beef processing – technical innovations and opportunities (15 min) Mr. Greg Butler, Consultant, MI 13:50 Improving animal welfare and integrity systems in beef cattle supply chains (15 min) Dr. Michael Patching, Director, Food and Agriculture Company 14:05 Industry panel – challenges and innovations in improving beef processing – meat quality, food safety and value adding (45 min) Moderator: Mr. Nguyen Huy Ti Business Development Managel Meat and Livestock Australia - Representative from Pacow International Company - Mr. Nguyen Dang Phu, Deput General Director, Vissan - Representative from VinaBeef-Sojitz - Dr. Ha Thuy Hanh, Vice Preside of the Vietnam Farming and Agricultural Enterprises Associat (VFAEA) 14:50 Questions and discussion (20 min) Mr. Nguyen Huy Tien, Market Development Manager, MLA
opportunities (15 min)13:50Improving animal welfare and integrity systems in beef cattle supply chains (15 min)Dr. Michael Patching, Director, Food and Agriculture Company14:05Industry panel – challenges and innovations in improving beef processing – meat quality, food safety and value adding (45 min)Moderator: Mr. Nguyen Huy Ti Business Development Manager Meat and Livestock Australia - Representative from Pacow International Company - Mr. Nguyen Dang Phu, Deput General Director, Vissan - Representative from Dông Thà - Representative from VinaBeef- Sojitz - Dr. Ha Thuy Hanh, Vice Presid of the Vietnam Farming and Agricultural Enterprises Associat (VFAEA)14:50Questions and discussion (20 min)Mr. Nguyen Huy Tien, Market Development Manager, MLA
13:50 Improving animal welfare and integrity systems in beef cattle supply chains (15 min) Dr. Michael Patching, Director, Food and Agriculture Company 14:05 Industry panel – challenges and innovations in improving beef processing – meat quality, food safety and value adding (45 min) Moderator: Mr. Nguyen Huy Ti Business Development Manager Meat and Livestock Australia - Representative from Pacow International Company - Mr. Nguyen Dang Phu, Deput General Director, Vissan - Representative from Dông Thà - Representative from VinaBeef-Sojitz - Dr. Ha Thuy Hanh, Vice Preside of the Vietnam Farming and Agricultural Enterprises Association (VFAEA) 14:50 Questions and discussion (20 min) Mr. Nguyen Huy Tien, Market Development Manager, MLA
14:05 Industry panel – challenges and innovations in improving beef processing – meat quality, food safety and value adding (45 min) Moderator: Mr. Nguyen Huy Ti Business Development Manager Meat and Livestock Australia - Representative from Pacow International Company - Mr. Nguyen Dang Phu, Deput General Director, Vissan - Representative from VinaBeef-Sojitz - Mr. Nguyen Dang Phu, Deput General Director, Vissan - Representative from VinaBeef-Sojitz 14:50 Questions and discussion (20 min) Mr. Nguyen Huy Tien, Market Development Manager, MLA
improving beef processing – meat quality, food safety and value adding (45 min)Business Development Manager Meat and Livestock Australia - Representative from Pacow International Company - Mr. Nguyen Dang Phu, Deput General Director, Vissan - Representative from Dông Thà - Representative from VinaBeef- Sojitz - Dr. Ha Thuy Hanh, Vice Presid of the Vietnam Farming and Agricultural Enterprises Associat (VFAEA)14:50Questions and discussion (20 min)Mr. Nguyen Huy Tien, Market Development Manager, MLA
safety and value adding (45 min) Meat and Livestock Australia - Representative from Pacow International Company - Mr. Nguyen Dang Phu, Deput General Director, Vissan - Representative from Đông Thà - Representative from VinaBeef-Sojitz - Dr. Ha Thuy Hanh, Vice Presid of the Vietnam Farming and Agricultural Enterprises Associat (VFAEA) 14:50 Questions and discussion (20 min) Mr. Nguyen Huy Tien, Market Development Manager, MLA
 Representative from Pacow International Company Mr. Nguyen Dang Phu, Deput General Director, Vissan Representative from Đông Thà Representative from VinaBeef- Sojitz Dr. Ha Thuy Hanh, Vice Presid of the Vietnam Farming and Agricultural Enterprises Associat (VFAEA) 14:50 Questions and discussion (20 min) Mr. Nguyen Huy Tien, Market Development Manager, MLA
International Company Mr. Nguyen Dang Phu, Deput General Director, Vissan - Representative from Dông Thà - Representative from VinaBeef-Sojitz - Dr. Ha Thuy Hanh, Vice Presid of the Vietnam Farming and Agricultural Enterprises Associat (VFAEA) 14:50 Questions and discussion (20 min) Mr. Nguyen Huy Tien, Market Development Manager, MLA
 Mr. Nguyen Dang Phu, Deput General Director, Vissan Representative from Đông Thà - Representative from VinaBeef- Sojitz Dr. Ha Thuy Hanh, Vice Presic of the Vietnam Farming and Agricultural Enterprises Associat (VFAEA) 14:50 Questions and discussion (20 min) Mr. Nguyen Huy Tien, Market Development Manager, MLA 15:10- Afternoon tea (20 min)
General Director, Vissan - Representative from Đông Thà - Representative from VinaBeef- Sojitz - Dr. Ha Thuy Hanh, Vice Presid of the Vietnam Farming and Agricultural Enterprises Associat (VFAEA) 14:50 Questions and discussion (20 min) Mr. Nguyen Huy Tien, Market Development Manager, MLA
 Representative from VinaBeef-Sojitz Dr. Ha Thuy Hanh, Vice Preside of the Vietnam Farming and Agricultural Enterprises Associate (VFAEA) 14:50 Questions and discussion (20 min) Mr. Nguyen Huy Tien, Market Development Manager, MLA 15:10- Afternoon tea (20 min)
Sojitz - Dr. Ha Thuy Hanh, Vice Preside of the Vietnam Farming and Agricultural Enterprises Associate (VFAEA) 14:50 Questions and discussion (20 min) Mr. Nguyen Huy Tien, Market Development Manager, MLA 15:10- Afternoon tea (20 min)
- Dr. Ha Thuy Hanh, Vice Preside of the Vietnam Farming and Agricultural Enterprises Associate (VFAEA) 14:50 Questions and discussion (20 min) Mr. Nguyen Huy Tien, Market Development Manager, MLA 15:10- Afternoon tea (20 min)
14:50 Questions and discussion (20 min) Mr. Nguyen Huy Tien, Market Development Manager, MLA 15:10- Afternoon tea (20 min) Mr. Nguyen Huy Tien, Market Development Manager, MLA
Agricultural Enterprises Associat (VFAEA) 14:50 Questions and discussion (20 min) Mr. Nguyen Huy Tien, Market Development Manager, MLA 15:10- Afternoon tea (20 min)
14:50 Questions and discussion (20 min) Mr. Nguyen Huy Tien, Market Development Manager, MLA 15:10- Afternoon tea (20 min) Mr. Nguyen Huy Tien, Market Development Manager, MLA
Development Manager, MLA 15:10- Afternoon tea (20 min)
15:10- Afternoon tea (20 min)
15:30
15:30- Session 8. Key stakeholder messages and Chairs: Dr. Tran Cong Thang,
17:00next steps for collaboration (90 min)Director General, IPSARDDr. Pham Kim Dang, Deputy
Director General, DLP and Asso
Prof. Dominic Smith, GAI, Griff
University
15:30 Introductory remarks from Co-chairs (10 min) Dr. Tran Cong Thang, Director
General, IPSARD Assoc. Prof. Dominic Smith, G
Griffith University
15:30 Key messages, opportunities and recommended - Representative from DAH
next steps for collaboration from key stakeholders - Representative from NAFIQPI
(3-5 min each) (30 min) - Representative from NIAS
- Assoc. Prof. Hoang Kim Giac
Priorities and next steps for technicalPresident, VinaRUHAcollaboration, industry, and trade in the beef cattle- Mr. Ha Van Thang, President,
sector between Vietnam and Australia (G2G and Vietnam Agribusiness Council
B2B priorities) - Representative from Australia
cattle sector
- Representative from the
Government of Lao PDR - Mr. Tony Harman , Counsellor
(Agriculture), Australian Embass
16:00 General stakeholder comments (20 min) (3-5 min per comment)
16:20 Closing comments, key takeaways, call to action Dr. Tran Cong Thang, Director
for future collaboration (10 min)
Assoc. Prof. Dominic Smith, C
Griffith University Dr. Pham Kim Dang, Deputy
Director General, DLP
16:30 Close















